Studentresekonceptet

Svensk Kollektivtrafik har tillsammans med sina medlemmar tagit fram ett koncept med gemensamma grundregler och symbol för studentrabatt i kollektivtrafiken.

Den gemensamma symbolen som verifierar rätt till reserabatt för studenter togs fram genom en designtävling och finns idag på alla Mecenats och Studentkortets kort och appar.

Grundregelverket gäller för studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska omfatta minst 50 % och studietakten minst 10 veckor per termin.

Konceptet handlar om att skapa gemensamma grundregler kring vem som ska betraktas som en student, inte nivån för rabatter eller biljettyper.

Det är fritt för medlemsföretagen att ansluta sig till konceptet. Nio medlemmar (Skånetrafiken, Öresundståg, Hallandstrafik, Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik, Västtrafik och Östgötatrafiken) valde att ansluta sig redan från start, höstterminen 2016. Från mars 2017 kommer även X-trafik att ansluta sig.

Mattias Andersson

Projektledare/utredare

Direkt: 08-452 71 39

Mobil: 076-526 90 75

mattias.andersson@svenskkollektivtrafik.se Maila mig