2018-08-15

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september.

Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

Persontrafik 2018 och Res- och TrafikForum arrangerar filmtävlingen ”Best of Nordic Public Transport”. Första priset är ett seminariepass till UITP2019 som äger rum i Stockholm den 10–12 juni 2019. Vinnaren koras och tar emot priset på Persontrafik 2018 den 22–24 oktober i Stockholm. Juryn består av Helena Leufstadius Svensk Kollektivtrafik, Anna Grönlund Sveriges Bussföretag, Dan Ågren Persontrafik, Thomas Dietl Res- och Trafik Forum samt representant från de nordiska huvudstäderna. Juryns beslut kan inte överklagas. Observera att den som skickar in filmen ansvarar för att personer, platser och föremål får visas publikt i sammanhang relaterade till kollektivtrafik.

Tävlingsregler  
Filmen får max var tre minuter lång. Det går bra att filma med en enkel mobilkamera. Formatet ska vara liggande.

Filmen ska skildra:

  1. Vad det goda exemplet syftar till
  2. Vilka som arbetat och arbetar med exemplet
  3. Vilka positiva effekter det gett
  4. Vem som gjort filmen och är ansvarig för filmen

Gör så här
Skicka bidragen till paulina.stjernholm@nordiskemedier.se senast den 24 september. Vi rekommenderar att du skickar filmen via wetransfer.com