2016-09-30

Lars tipsar om Persontrafik

Den 18-20 oktober är det dags för Persontrafik i Göteborg, årets stora branschevent. Här tipsar Svensk Kollektivtrafiks Lars Sandberg om några av de över hundra seminariepunkterna.

Det finns en enorm bredd på seminarieprogrammet i år men eftersom jag jobbar med omvärldsanalys och politiska frågor på Svensk Kollektivtrafik vill jag speciellt rekommendera:

Hur drar nationell och regional politik åt samma håll för resenären bästa?
– Spännade debatt mellan politiska företrädare på nationell och regional nivå, bland annat vår ordförande Ulf Nilsson och vice ordförande Ulrika Frick. Andra som medverkar är Anders Åkesson (C), Trafikutskottet, Therese Lindberg (S), Trafikutskottet. (Tisdag 16.00)

Storstadssatsningar – möjligheter och utmaningar
- Politiska representanter berättar om sina visioner och visar exempel på infrastruktursatsningar, bland annat Citytunneln och Citybanan i Stockholm, Västsvenska paketet i Göteborg och Öresundsbron med ”Örestad” i Malmö. Medverkande: Ulrika Frick (MP), Västra Götalandsregionen, Kristoffer Tamsons (M), SLL, Stefan Svalö (S), Skånetrafiken. (Tisdag 14.30)

Så här blev resultatet av kollektivtrafiklagen 
– Marknadsöppningen fick ett begränsat genomslag och lagen har inte riktigt fungerat så som det var tänkt. Ledamöter från Trafikutskottet diskuterar hur de vill gå vidare. (Onsdag 10.30)