2018-12-20

Sökes: projektledare med fokus på hållbarhet, tillgänglighet och trygghet

Vill du vara med och bidra till framtidens kollektivtrafik? Då kan det här vara en tjänst för dig. Svensk Kollektivtrafik har stora ambitioner och är en organisation på frammarsch. Nu satsar vi på att ytterligare öka servicen till våra medlemmar.

I rollen som hållbarhetsansvarig förväntas du driva och följa frågor kopplade till hållbarhet och miljö i vid mening. Projektledning är en del av vardagen och jobbet inkluderar proaktivt arbete och kunskapshöjande åtgärder inom miljöfrågor, att leda nätverk, samarbeten med myndigheter och andra organisationer samt utveckling av nyckeltal.

Inom tillgänglighetsområdet, både i allmän kollektivtrafik och tillgänglighet i den särskilda kollektivtrafiken, ingår att följa och delta i branschens olika samverkansforum, bevaka EU-krav, skriva remissvar och säkerställa krav på gemensamma standarder.

Tjänsten omfattar också att bevaka och driva utvecklingsarbetet inom trygghet och säkerhet samt driva nätverk i samarbete med andra organisationer.

Rollen är nytillsatt, vilket gör att du kommer forma din egen vardag tillsammans med övrig personal och genom samverkan med medlemmarna. Jobbet kräver att du har goda kunskaper inom projektledning, har en bra kommunikativ förmåga och vana vid att hålla presentationer. Du är strategisk, analytisk och organisatorisk och kan självständigt driva processer framåt. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.


Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande. Du är troligtvis van vid att jobba i flertal parallella projekt samt har en förmåga att skapa bra förutsättningar för samarbete, både internt och externt. Vi ser att du har minst 10 års arbetslivserfarenhet, gärna från kollektivtrafikbranschen, och har arbetat med hållbarhet, tillgänglighet eller trygghet. Har du erfarenhet från att arbeta med EU-lagstiftningar är det meriterande likaså om du har erfarenhet av miljöuppföljning och/eller andra mätetal inom området för hållbarhet.

 Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ett personligt brev och ditt CV snarast eftersom intervjuer sker löpande, dock senast den 31 januari 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval, ansök via www.mercuriurval.com (ref nr SE-13514). Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Mercuri Urval, Louise Dellström, tel 0708-758 124 eller Helena Stenlund, tel 0709-145 584.

Läs mer här.