2016-02-03

Stockholm har chans att få UITP-kongress

Stockholm är en stark huvudkandidat som värdstad för UITPs världskongress ”2019 Global Public Transport Summit”. I slutet av december var en delegation från UITP på ”site visit” i Stockholm.

- Vi fick uppfattningen att UITPs ledning ser mycket positivt på Stockholms potential att arrangera detta event som måste hålla absoluta världsklass, säger Anita Stenhardt, ansvarig för Svensk Kollektivtrafiks delaktighet. Under besöket gavs en utförlig genomgång av vad Stockholm och Sverige har att erbjuda med den spännande utveckling som pågår inom kollektivtrafiken. Ledningen fick också möta nyckelpersoner i branschen, göra studiebesök i kollektivtrafiken och delta i guidade turer där staden visade upp sitt utbud av mötesplatser, vilket var uppskattat.

Världskongressen med anslutande utställning är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra Sverige och Stockholms ledande position i världen inom kollektivtrafik ur olika aspekter. Värdskapet för en händelse av denna storlek och betydelse utgör också ett viktigt bidrag till ekonomin i Stockholmsregionen och nationellt.

Värdskapet är ett samarbetsprojekt mellan Trafikförvaltningen SLL, Svensk Kollektivtrafik, Stockholms Convention Bureau och Stockholmsmässan. UITP styrelse kommer att ta ett avgörande beslut den 20 april och Stockholms konkurrenter i finalen är Birmingham och Barcelona. Över 30 städer har uttryckt sitt intresse för att vara värd för evenemanget.