Vi söker Projektledare affärsutveckling

Vill du vara med och bidra till framtidens kollektivtrafik? Då kan det här vara en tjänst för dig. Svensk Kollektivtrafik har stora ambitioner och är en organisation på frammarsch. Nu satsar vi på att öka servicen ytterligare till våra medlemmar.

UPPDRAG
Tjänsten som projektledare affärsutveckling är en nyckelfunktion inom Svensk Kollektivtrafik. Som projektledare affärsutveckling arbetar du med upphandlingsfrågor och stödjer våra medlemmar i alla delar av arbetet med upphandling. Kollektivtrafik upphandlas oftast, med några undantag, och affärerna uppgår totalt till ca 25–30 miljarder kronor. En stor del av arbetsuppgifterna handlar om frågor kring pris, intäkter och försäljning. Hälften av branschens intäkter är biljettintäkter och Svensk Kollektivtrafik behöver inte nödvändigtvis vara experten, utan är samordnare för nätverk och har fokus på omvärldsbevakning. Det sker också dialoger med andra motsvarande branschorganisationer i Norden inom EU och internationellt. En del av arbetet är utredningsarbete, remissvar och lobbyverksamhet. Svensk Kollektivtrafik träffar politiker, myndigheter och organisationer såsom SKR, Sveriges kommuner och regioner. En viktig del i rollen är att ansvara och organisera ett antal olika nätverk med medlemmar utefter behov. Uppdrag, synpunkter och frågor kommer från medlemmar och styrelse, men Svensk Kollektivtrafik förväntas också vara proaktiv i aktuella frågor.
Du ansvarar för eget verksamhetsområde med budgetansvar och rapporterar till VD.

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande med en bakgrund av arbete inom kollektivtrafikbranschen, från beställare eller utförandesidan och gärna med erfarenhet av upphandling, affärsutveckling, försäljning eller trafikfrågor rörande främst buss. Du tar initiativ och driver både projekt, nätverk och möten. Våra medlemmar förväntar sig att vi för deras talan i omvärlden. För att lyckas med det behöver du som projektledare kunna förklara och motivera vald riktning. Vi ser framför oss att du i dag kanske arbetar som chef eller kvalificerad expert och vill ha en roll där du är med och tar ett strategiskt ansvar för verksamhetens utveckling. Svensk Kollektivtrafik är en liten organisation med knappt tio medarbetare. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och ett konsultativt, kommunikativt och teamorienterat arbetssätt. Vi ser att en proaktiv och självgående person som gillar utmaningar och problemlösning trivs bäst hos oss. Du är analytisk, strukturerad och initiativtagande med intresse för samhällsfrågor och hela branschen samt lyhörd för medlemmarnas behov. Är du rätt person för oss har du möjlighet att bli en del av ett viktigt och spännande uppdrag. Du kommer att ha en bred och varierande roll med stort ansvar i en bransch som ständigt utvecklas och bidrar till ett hållbart samhälle

INTRESSEANMÄLAN
I denna rekrytering samarbetar Svensk Kollektivtrafik med SOURCE Executive Recruitment. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karin Rudhag 070-414 0010, eller Jonna Ramm-Schmidt 070-864 1334.

Sista ansökningsdatum är 2021-06-21.

 

Här skickar du in din intresseanmälan!