Projektledare järnväg

Vill du bli vår nya kollega? Nu söker vi på Svensk Kollektivtrafik en person för en ny tjänst som projektledare järnväg. Uppdraget har en bred ansats och kommer innehålla både strategiska som mer operativa frågor.

Som projektledare järnväg kommer du bland annat att arbeta med frågor kopplade till infrastruktur, tågfordon och resenärer. Stort fokus kommer att ligga på kapacitet och kvalitet där punktlighet är en av de viktigaste komponenterna. Eftersom järnvägen är ett komplext system är samverkan mellan dess olika aktörer en förutsättning, som projektledare järnväg är din roll att samordna och stödja de regionala kollektivtrafikmyndigheterna i olika samverkansytor.
Omvärldsbevakning och dialog sker också med andra motsvarande branschorganisationer i Norden, inom EU och internationellt.

En del av arbetet är utredningsarbete, remissvar och lobbyverksamhet. Svensk Kollektivtrafik träffar löpande politiker, myndigheter och organisationer. En viktig del i rollen är att ansvara och organisera nätverk med medlemmar utefter behov. Uppdrag, synpunkter och frågor kommer från medlemmar och styrelse, men Svensk Kollektivtrafik förväntas också vara proaktiv i aktuella frågor.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har en bakgrund av arbete inom järnvägsbranschen och gärna med erfarenhet av kollektivtrafik, upphandling, affärsutveckling eller kvalitetsarbete.

Du ansvarar för eget verksamhetsområde med budgetansvar och rapporterar till VD.

I denna rekrytering samarbetar Svensk Kollektivtrafik med SOURCE Executive Recruitment. ANSÖKNINGSTIDEN HAR GÅTT UT.

Läs mer