2020-11-06

Nu ingår WeStudents i studentkonceptet för reserabatter

Studentlegitimationsutgivaren WeStudents har nu anslutit sig till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept med reserabatter i kollektivtrafiken för studenter som studerar minst halvtid.

- Det känns roligt att välkomna ytterligare en aktör som hjälper branschen att ge studenterna möjlighet att ta del av branschens studentrabatter. Genom att samverka får både studenter, trafikföretag och viserande personal en tydlighet i regelverket om vilka som får ta del av rabatterna i de regioner som ingår, säger Mattias Andersson, projektledare på Svensk Kollektivtrafik.

- Vi är mycket glada över samarbetet med Svensk Kollektivtrafik. Våra studentrabatter och partners gör skillnad för studenterna och att nu få lägga till resesymbolen på våra digitala studiebevis ser vi som en viktig milstolpe, säger Charlotte Breyer, vd på WeSupero som driver WeStudents.

Svensk Kollektivtrafik har tillsammans med sina medlemmar tagit fram ett koncept med gemensamma grundregler och en gemensam symbol för studentrabatt i kollektivtrafiken. Symbolen som verifierar rätt till reserabatt för studenter och som nu gäller för WeStudents finns sedan tidigare även hos Studentkortet och Mecenat. Studentkonceptet är ett branschgemensamt regelverk som gäller för studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska omfatta minst 50 % och studietakten minst 10 veckor per termin. Konceptet handlar om att skapa gemensamma grundregler kring vem som ska betraktas som en student, inte nivån för rabatter eller biljettyper.

En stor del av kollektivtrafiken i Sverige är anslutna till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. I dagsläget ingår Skånetrafiken, Öresundståg, Dalatrafik, Hallandstrafiken, Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik, Västtrafik, X-trafik och Östgötatrafiken.

Det här är WeStudents
WeStudents drivs av WeSupero och distribuerar sedan 2014 lokala och nationella studentrabatter till studenter i Sverige. De har sedan starten haft en stark lokal närvaro som hög prioritet och ser lokaltrafiken som en viktig del i studenternas liv. Vi vet att målgruppen rör på sig vilket också innebär längre resor och resor på annan ort.

Kontaktperson: Charlotte Breyer.

Kontaktperson Svensk Kollektivtrafik: Mattias Andersson